Až jednou budete osvícení

02.02.2014 16:13

Jirkovou optikou 

Autor: Jiří Maria Mašek
 
 

Možná mnozí sní o tom, až dočista dočista vyčistí své tělo i duši. Možná sní o tom, až budou osvícení, tedy vystoupají na pomyslný vrchol svého duchovního i fyzického snažení. Ne, že by to snad někomu příliš hrozilo, přesto je dobré se podívat, a uvědomit si, jaké to bude, až..

Prodrat se k osvícení není jednoduchá cesta. Člověk jen pláče, zvrací, krvácí z ran, do kterých mu - jak na potvoru, že - pořád někdo přisypává sůl. Uvědomuje si vše možné i nemožné. Objevují se mu nové a nové chvilky, vzpomínky a pocity, kdy se cítil nemilován, odmítnutý, nebo, co hůř, kdy nebyl dostatečně laskavý a pozorný k druhým.

Co se tedy může začít dít ve vašem životě, až jednou budete osvícení?

1) Budete zoufale hledat a vymýšlet důvod, proč tu zůstat. Pochopení a naplnění jsou totiž jediným cílem a smyslem života. Ten důvod zřejmě nenajdete, ale přesto vám to bude jedno. Vaše fyzická existence, pokud nebudete mít další důvod setrvat, do několika let skončí.

2) Budete se poohlížet po sobě rovných, nebudete je však příliš nacházet. Proto se trochu stahnete a budete spoléhat jen na sebe, zvyknutí žít už jen sami se sebou.

3) Nebudete téměř moci jíst, neboť po 95% různých jídel vám bude špatně, budete vnímat bolest svého těla, či nevolnost. I při pojídání zeleniny a ovoce zjistíte, že - třeba v českých podmínkách - není moc bezchemických druhů, které by vám nečinily problém. Budete se tedy soustředit na jiné druhy výživy. Brethariánství a jiné.

4) Budete ještě chvíli sledovat internetové články, facebookové statusy a odkazy, číst články, a postupně vše budete uzavírat, protože budete vědět, že 99% z toho, co čtete, prostě ve větší či menší míře není pravda. Nepřijde vám ani důležité cokoli dalšího číst.

5) Budete se usmívat na svět. Ne moc, každý to nezachytí, ale v očích budete mít tichý úsměv.

6) Budete poslouchat druhé, spíš než mluvit, a nebudete na to jejich říkání odpovídat nic. Pokud již budete mluvit, vaše slova budou jasná a zřejmá mnohým. Budete mluvit řečí těch, ke kterým budete mluvit. Použijete příklady, aby bylo zřejmé, co máte na mysli.

7) Některé elektromagnetické vlivy, včetně wifi, antén mobilních sítí apod. vás budou naplňovat nesnesitelnou bolestí, proto budete vyhledávat spíše odlehlá místa.

8) Pokud nepřijdou s dotazem či prosbou o pomoc, budete nechávat ostatní padat, a to včetně příbuzných.

9) Budete si užívat běžných věcí, které ostatní často nemají čas sledovat.

10) Zpomalí se vám čas a rozšíří vědomí. Budete najednou vědět většinu odpovědí na otázku PROČ? Minulost i budoucnost se začnou ztrácet pod jedním velkým okamžikem TEĎ.

11) Vaše ANO i NE budou znít tak jednoznačně, že si o nich nikdo netroufne pochybovat.

12) Nikomu nebudete umetat cestičku, ani přehnaně pomáhat, neboť budete znát cenu cesty, té, kterou jste prošli vy.

13) Budete brát svět jako Jednotu, a všechny lidi jako své bratry i sestry.

 

 

Zdroj: www.osud.cz