Jak se zbavit rakoviny pomocí konopného výtažku

04.02.2018 13:08

Sonja Renea

Na první pohled je Stefanie LaRue něžná, sladká žena s lehkým nádechem texaského akcentu. Ale jak se říká na Jihu, je to bojovnice tělem i duší. Stefanie dává termínu „pacientka přeživší rakovinu prsu“ nový význam. Každý den oslavuje život, který už dávno nemusela mít.

V roce 2005 se Stefanii zastavil svět před očima. Přítel jí našel v jednom prsu bulku, kterou pak tři lékaři po sobě chybně diagnostikovali s tím, že je na rakovinu prsu moc mladá. Koneckonců jí tou dobou bylo jen třicet.

Od lékařů odcházela s různými antibiotiky na údajný zánět, což o diagnostickém přístupu některých doktorů vypovídá mnohé. V době, kdy ji skutečně důkladně prohlédli, už se jí rakovina rozšířila do kostí. Diagnóza zněla metastazující karcinom prsu ve 4. stadiu, což znamená, že se rakovina z prsu rozšířila do dalších oblastí těla. Prognóza byla chmurná: dali jí přinejlepším rok života.

Stefanie bojuje a opouští toxické zaměstnání

O tři týdny později Stefanie nastoupila na první chemoterapii. Situaci jí ztěžovaly problémy se zaměstnavatelem, který vůči ní neprojevil žádný soucit. Navzdory stresu, typickému pro povolání realitní makléřky, se od ní čekalo, že bude během léčby pracovat.

Stefanie zpětně uznává, že na záchraně jejího života měla lví podíl rada od jedné zdravotní sestry. „Vzala si mě stranou a řekla mi: ‚musíte z té práce odejít. Práce v takovém stresu vás zabije.‘ Hodně mi toho dne pomohla.“ Stefanie se podle její rady zařídila.

„Bylo těžké opustit práci a jít do invalidního důchodu, ale věřím tomu, že stres má vliv nejen na naše emoce, ale i na zdraví. Myslím, že právě práce pod takovým tlakem mi tu rakovinu odstartovala.“

Stefanie měla konečně čas věnovat se sobě. Na UCLA si našla integrativního onkologa, který jí doporučil změny ve stravě, přírodní doplňky, akupunkturu a práci na fyzické kondici. To všechno jsou doplňkové postupy k chemoterapii.

Po šesti měsících chemoterapie podstoupila Stefanie operaci, která ji nakonec stála veškerou prsní tkáň.

Ne chemoterapii, ano konopnému výtažku

V roce absolvovala Stefanie 2013 hrudní operaci VATS a výsledky nebyly dobré. Rakovina se jí vrátila už potřetí. Po testování chemosenzitivity nádoru došli lékaři k závěru, že by na její rakovinu mělo zabrat pět sérií chemoterapie.

Stefanie odmítla. „Zjistila jsem si, co jsem mohla. Rešeršovala jsem, dívala jsem se, poslouchala, četla. Kontaktovala jsem různé lidi. Modlila jsem se. Nejvíc ze všeho jsem věřila. Zvážila jsem své možnosti, což byla v podstatě chemoterapie kontra konopný olej (konopný olej zde konopný výtažek, orig. výraz cannabis oil), a tentokrát jsem si zvolila přírodní cestu.“

Stefanie se řídila protokolem Ricka Simpsona (RSO; přineseme v dalším dílu), dokud nebyla zcela zdravá. „Konopný olej zničil všechny nádory v celém mém těle. Mé měsíční výsledky laboratorních testů a kvartální skeny jsou důkazem toho, že konopný olej funguje.“ Její lékař, který se zprvu k věci stavěl skepticky, teď připisuje Stefaniino vyléčení „alternativním“ postupům.

Teď, když je rakovina pryč, užívá Stefanie denně udržovací dávku 0,5 g koncentrovaného konopného oleje a zdá se, že to funguje. Poslední sken provedený v prosinci 2014 neodhalil žádné známky rakovinného bujení.

Stefanie LaRue: inspirace pro nemocné rakovinou

Stefanie začala svůj příběh sdílet s ostatními a podporovat ženy, aby vzaly léčbu do svých rukou. Spolupracuje s různými organizacemi zaměřenými na ženy s rakovinou prsu, zejména na ty mladší, jimž ještě nebylo 40.

Co se týče hnutí za legalizaci konopí ve všech státech USA, Stefanie s ním dlouhodobě sympatizuje: „Je zapotřebí aktivní podpory pacientské komunity, aby se zákony změnily na federální úrovni. Musíme sdílet, podporovat se a spojit své síly při obhajování naší věci, dokud nepřestaneme být považováni za zločince. Ano, jistá změna probíhá, ale ne dostatečně rychle!“

Když jsem se jí zeptala, jestli má nějaké poselství pro ostatní nemocné rakovinou, odmlčela se a pak tiše odpověděla: „Řekla bych jen tohle. Buďte svým vlastním hlasem. Svým vlastním obhájcem. Pusťte se do toho, buďte aktivní, mluvte s lidmi, žádejte o pomoc jiné, kteří jsou na té samé cestě. Je to o kvalitě života. Odveďte svou práci. Nežijte ve strachu… žijte v lásce.“

 

Zdroj

Domácí výroba oleje krok za krokem a doporučený léčebný postup, který podle propagátora léčby konopným olejem Ricka Simpsona vyléčil minimálně 5000 pacientů.

ze stránek MedicalJane.com

Rick Simpson je aktivista za medicinální marihuanu, který lidem už více než deset let poskytuje informace o léčivé síle konopného oleje. Rick se v roce 2003 konopným olejem sám vyléčil z metastazující rakoviny kůže a od té doby věnuje svůj život šíření pravdy o této léčivé látce. Od kanadských úřadů, farmaceutických společností, státních zdravotních úřadů a dokonce i od OSN se mu dostalo a dostává absurdního množství odporu a kritiky. Navzdory tomu Rick tvrdí, že úspěšně vyléčil přes pět tisíc pacientů (zadarmo), a věří tomu, že všechny druhy chorob jsou léčitelné. Podle jeho názoru je vyléčení veškerých typů rakovinných onemocnění běžná věc, použijeme-li velmi kvalitní konopný olej.

Rick podle svých slov pomohl nemocným trpícím mimo jiné AIDS / HIVartritidouroztroušenou sklerózoudiabetemleukemiíCrohnovou nemocídepresíosteoporózou, lupenkou, nespavostíglaukomemastmatem, popáleninami, migrénamiobezitouchronickou bolestí a poruchami způsobenými zmutovanými buňkami (polypy, bradavice, nádory).

Rick Simpson léta šíří po internetu informace o tom, že konopí může vyléčit rakovinu každému, kdo je ochoten podstoupit nezbytná rizika. Rick učí pacienty redukovat rostlinnou hmotu v rozpouštěcím prostředku (např. v alkoholu), čímž vznikne koncentrovaný roztok kanabinoidů lidově označovaný jako „olej Ricka Simpsona“ (Rick Simpson Oil = RSO). Rickův postup je přelomový v tom, že léčba neprobíhá kouřením rostliny, ale konzumací této lepkavé černé substance nebo její aplikací na kůži.

Dávkování

Týden 1: začněte třemi dávkami denně, pokaždé ze stříkačky vytlačte malé množství odpovídající asi polovině krátkého zrnka rýže.

Týden 2: každé 4 dny zdvojnásobte příjem oleje.

Týden 3: teď už byste měli konzumovat 1 gram denně. Jezte 1 g denně, dokud nebude celé 60gramové množství pryč.

Cíl: zkonzumovat během 90 dnů 60 g konopného oleje.

Tento postup je experimentální a používají ho nemocní rakovinou. Většina z nich je schopna celou tuto léčbu absolvovat za 90 dnů.

Chuť konopného oleje (i toho Simpsonova) je zemitá, hořká a připomíná chlorofyl. Nejlepší způsob užívání spočívá v tom, že si dávku nanesete mezi spodní ret a spodní čelist a necháte ho během několika minut rozpustit. Je to podobné jako dávat si léky pod jazyk. Až budete zvyšovat dávku, budete už na chuť oleje více zvyklí a bude vám méně vadit.

Pamatujte: Koncentrovaný konopný olej je velmi silný lék a přesně tak byste k němu měli přistupovat. Nikdy neužívejte více než doporučené množství, dokud nebudete s jistotou vědět, jak na vás RSO působí.

Při metodě Ricka Simpsona byste měli začínat třemi dávkami denně, přičemž každá bude velikostí odpovídat asi polovině zrnka krátkozrnné sušené rýže. Pacient by měl olej brát po osmi hodinách: brzy ráno, odpoledne a pak asi hodinu před spaním. Účinky oleje začínají být patrné asi hodinu po užití. Tuto počáteční dávku lze popsat i jako ¼ kapky.

Po čtyřech dnech tohoto užívání může většina lidí začít zdvojnásobovat dávku každé čtyři dny (samozřejmě i nadále brát olej 3x denně).

Mnoho pacientů, kteří se řídí tímto postupem, nepociťuje rauš, který tento olej může vyvolávat. Ale popravdě žádní dva lidé nejsou stejní. Máme různou toleranci – někdo bude schopen zvyšovat dávky rychleji, někdo pomaleji. Dokonce i když se člověk do rauše dostane, nijak mu to neuškodí, byl-li olej připraven řádným způsobem. To platí obzvlášť v případech, byl-li užívaný olej vyroben ze sedativních odrůd s dominantním podílem konopí indického (v kontrastu k odrůdám s dominantním podílem opojného konopí setého; další info angl. zde).

Průměrnému pacientovi trvá 3-5 týdnů, než se dostane do bodu, kdy bude moci užívat 1g nebo 1 ml oleje denně.

Jakmile se člověk dostane do tohoto bodu, kdy je schopen brát 1 g denně, by měl pokračovat, než svůj zdravotní problém dostane pod kontrolu. Tou dobou už si pacient vůči oleji vybuduje toleranci, díky které bude moci snáze konzumovat větší množství naráz. Pozor: děti často užívají ty samé dávky jako dospělí, aniž by to na ně mělo škodlivý vliv, ale měli byste se vždycky poradit předem s lékařem.

Jak vyrobit olej Ricka Simpsona

Při výrobě oleje Ricka Simpsona (RSO) začněte s jednou uncí (1 unce = 28,35 g) sušené byliny. Z jedné unce dostanete 3-4 g oleje, ačkoli množství se bude lišit podle odrůd. Z libry (1 libra = 0,45 kg) konopí budou asi dvě unce velmi kvalitního oleje.

DŮLEŽITÉ: Tyto instrukce jsme získali přímo z oficiálních stránek Ricka Simpsona. S konopím by měl vždy pracovat licencovaný profesionál. Pokud si budete chtít olej vyrobit sami, buďte velmi opatrní při vaření ředicích médií, protože mohou být extrémně hořlavá. V blízkosti nádoby s materiálem NIKDY nekuřte, nesmí se u ní vyskytovat otevřený oheň, jiskry nebo rozžhavený kov (např. plotýnky na sporáku). Páru, která bude vznikat nad hrncem, pečlivě odvětrávejte; při celém procesu je velmi důležitá správná ventilace.

  1. Suchou bylinu dejte do plastového kbelíku.
  2. Navlhčete materiál ředicím médiem. Lze použít různá rozpouštědla: primární benzin, éter, butan, 99% isopropylalkohol a dokonce i vodu. Na libru byliny potřebujeme celkem dva galony (1 galon = 3,79 l) rozpouštědla, na unci materiálu stačí 500 ml – zatím s ním ovšem bylinu jen navlhčete.
  3. Rostlinu rozmačkejte kusem čistého, surového dřeva nebo něčím podobným. Materiál sice bude vlhký, ale vzhledem k předchozímu usušení nebude s mačkáním problém.
  4. Pokračujte v mačkání a přidávejte rozpouštědlo, dokud nebude materiál kompletně namočený. Asi tři minuty směs míchejte. Takto se do rozpouštědla postupně uvolní THC.
  5. Slijte rozpouštědlo do jiného kbelíku. Tou dobou v něm bude asi 80% THC, původně obsaženého v rostlině.
  6. Druhé zalití: opět přidejte k rostlině rozpouštědlo a pracujte se směsí další tři minuty, abyste z konopí dostali zbývající THC.
  7. Opět slijte – do kbelíku, kam jste slévali poprvé.
  8. Rostlinný materiál vyhoďte.
  9. Tekutinu přefiltrujte filtrem na kávu do čisté nádoby.
  10. Vařením se zbavte rozpouštědla: velmi dobře poslouží rýžovar a vejde se do něj půl galonu tekutiny. POZOR: právě v této fázi musíte být velmi opatrní, směs může snadno vzplanout.
  11.  Tekutinu nalijte do rýžovaru tak, aby byl do ¾ plný a zapněte ho na VYSOKÝ výkon. Prostor musí být dobře odvětráván, zapněte si větrák, který bude páry hnát pryč. Postupně, jak se bude směs redukovat, přidávejte do rýžovaru všechnu tekutinu, dokud tam nebude všechna.
  12. Až hladina v rýžovaru naposledy poklesne, přidejte několik kapek vody (asi 10 kapek na libru suchého materiálu). To pomůže uvolnit zbytky rozpouštědla a ochránit olej před přehřátím.
  13. Až v rýžovaru zbyde asi palec (1 palec = 2,54 cm) tekutiny, nasaďte si kuchyňské rukavice, zvedněte hrnec a točte obsahem, dokud se rozpouštědlo úplně nevyvaří.
  14. Až bude rozpouštědlo pryč, přepněte na NÍZKÝ výkon. Teplota oleje nesmí ani na okamžik přesáhnout 140˚ C.
  15. Stále v rukavicích opatrně vyndejte z rýžovaru nádobu obsahující olej a slijte ho do nádobky z nerez oceli.
  16. Nádobku z nerez oceli umístěte do dehydrátoru nebo ji položte na zdroj mírného tepla, např. na ohřívač kávy. Zbavit olej zbytku vody a těkavých terpenů může trvat i několik hodin. Až neuvidíte na hladině žádnou aktivitu, bude olej hotový.
  17. Nasajte olej do plastové injekční stříkačky nebo do něčeho podobného, co vám usnadní dávkování. Až se olej úplně zchladí, bude mít konzistenci hustého maziva.
  18. (pozn. překl. – postup uvidíte v tomto krátkém instruktážním videu)

Olej Ricka Simpsona versus CBD olej

RSO si lze snadno splést s CBD, tedy kanabidiolovým olejem. Avšak RSO obsahuje vedle léčivých látek obsažených v CBD oleji i THC a jiné klíčové kanabinoidy, což vede k tomu, že léčba probíhá v mnohem euforičtější atmosféře než při použití CBD oleje, který není psychoaktivní. Látka THC je vedle tohoto účinku i velmi léčivá a právě kvůli její přítomnosti upřednostňují někteří pacienti konopný olej z celé rostliny před olejem obsahujícím pouze kanabinoidy.

Spotřebitelé, pozor!

Jediný způsob, jak si zajistíte pravý RSO, spočívá v tom, že si ho vyrobíte sami. Je dost vychytralců, kteří prodávají údajný olej Ricka Simpsona, ale kvalitu nemohou garantovat a Rick s nimi také není nijak spojen. Rick Simpson nemá nic společného s tzv. „Phoenix Tears Foundation“, ačkoli mají na svých stránkách odkazy na jeho web a facebook. Jedná se o jinou organizaci než phoenixtears.ca, což jsou Rickovy oficiální webové stránky.

 

Zdroj

Zdroj: veksvetla.cz/